Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Δελτίο Τύπου 4/4/2014


Πολυμελής αντιπροσωπία των ΕΝ.ΔΗΜΟ. με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Σάκη Καρανικολόπουλο παραβρέθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών της Καστοριάς μπροστά από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και παρέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς.

Διαβάστε παρακάτω την δήλωση συμπαράστασης:

Καστοριά 3/4/2014

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Οι Ενεργοί Δημότες Καστοριάς δηλώνουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για τη συρρίκνωση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εκπαιδευτικών κατά της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και της αξιολόγησης γενικότερα με τον τρόπο που γίνεται από το Υπουργείο Παιδείας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την κατηγοριοποίηση και το κλείσιμο των σχολείων. Τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί, είναι το πιο κρίσιμο και ουσιαστικό κομμάτι της κοινωνίας μας πάνω στο οποίο πρέπει να επενδύσουμε για το μέλλον αυτού του τόπου.

Η θέση μας είναι πως η Δημοτική Αρχή εκτός του οτι πρέπει να διεκδικεί χρηματοδοτήσεις για τα σχολεία μας, πρέπει να μεριμνεί και για την ορθολογική κατανομή τους αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες των σχολείων. Η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων πρέπει να είναι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και κάθε πρόβλημα να λύνεται άμεσα μέσα από ένα δίκτυο επικοινωνίας και συνεργασίας των Σχολικών Επιτροπών με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.


Φωτογραφικό υλικό:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου