Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ηλεκτρονική Διαβούλευση για το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 30-09-2015

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 30 Σεπτεμβρίου, εσείς, οι δημότες, μπορείτε να συμβάλετε με τις προτάσεις και την κριτική σας σε μείζονα θέματα της τοπικής κοινωνίας καθορίζοντας ως ένα βαθμό την πολιτική που θα ακολουθήσει ο δήμος μας τα επόμενα χρόνια.
Θεωρώ αυτό το δημοτικό συμβούλιο ώς μία απο τις ουσιαστικότερες συσκέψεις, όπου πρέπει να συμμετάσχετε με τις δικές σας απόψεις. Κρίνονται σημαντικά θέματα όπως προτάσεις για τον χωροταξικό σχεδιασμό της περιφέρειας, το πλάνο εξυγίανσης και ανάδειξης της λίμνης της Καστοριάς, η επανακατασκευή της διασταύρωσης στα λύκεια, τον καθορισμό κοινόχρηστων χώρων ή το να συγκρίνετε προτάσεις για του που θα ανατεθεί η προμήθεια τροφίμων για την "Ορεστειάς"...

Πατώντας με το ποντίκι πάνω σε κάθε θέμα μπορείτε να δείτε τις αναλυτικές πληροφορίες που εισηγούνται οι υπηρεσίες του Δήμου με βάση τις οποίες καλούμαστε να ψηφίσουμε.
Μπορείτε να υποβάλετε τα σχόλιά σας κατευθείαν απο το blog των ΕΝ.ΔΗΜΟ. απο το σχετικό κουτάκι στη δεξιά πλευρική μπάρα, δίνοντας ένα όνομα ή ψευδώνυμο, το e-mail σας και το κείμενο. Μπορείτε να σχολιάσετε επίσης κατευθείαν κάτω απο αυτή την ανάρτηση στο τέλος της σελίδας ή να μας στείλετε e-mail (κυρίως σε περίτωση που θέλετε να επισυνάψετε κάποιο άλλο αρχείο) στο endimo.kastoria@gmail.com.
Επίσης αν σας έφερε ο δρόμος εδώ απο το facebook μπορείτε να σχολιάσετε και εκεί απευθείας κάτω απο την σχετική ανάρτηση.
Σε κάθε περίπτωση μπροστά απο τις παρατηρήσεις μας γράφουμε το νούμερο του θέματος στο οποίο αναφερόμαστε.
(πχ. Θέμα 3: Έχω να παρατηρήσω τα εξής....)



Θέμα 1:
Ανακοινώσεις - Ενημερώσεις

Θέμα 2:
Προτάσεις του Δήμου Καστοριάς στο πλαίσιο του Σταδίου Β1’ του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΠΠΧΣΑΑ).

Θέμα 3:
Έγκριση τροποποίησης προϋπολογισμού οικ. έτους 2015 Δήμου Καστοριάς.



Θέμα 4:
Επιβολή τελών, δικαιωμάτων, εισφορών οικονομικού έτους 2016.

Θέμα 5:
Έγκριση τροποποίησης προϋπολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού

Θέμα 6:
Έγκριση τροποποίησης προϋπολογισμού έτους 2015 του Ν.Π.Δ.Δ. Δημοτικού Ωδείου Καστοριάς «Δημήτριος Μπαϊρακτάρης & Σουλτάνα Πετσάλνικου Μπαϊρακτάρη



Θέμα 7:
Γνωμοδότηση – προτάσεις και παρατηρήσεις επί του Σχεδίου Διαχείρισης της περιοχής προστασίας της φύσης της λίμνης Καστοριάς.

(Για το θέμα 7, έχει επισυναφθεί κι ένα CD με το ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης της λίμνης (πιέστε εδώ για να το μελετήσετε) καθώς και συνοδευτικούς ψηφιακούς χάρτες αναφοράς (εξερευνήστε όλο τον φάκελο με τα αρχεία του CD πατώντας εδώ)



Θέμα 8:
Έκθεση διόρθωσης της από 1ης.1.2011 απογραφής περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Καστοριάς

Θέμα 9:
Λήψη απόφασης για ανάθεση ύστερα από διαπραγμάτευση της προμήθειας ειδών τροφίμων Δήμου Καστοριάς

Θέμα 10:
Τροποποίηση – συμπλήρωση της αριθ. 128/15 αποφ. Δ.Σ. με θέμα: «Έγκριση χρηματοδότησης της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τις ανάγκες θέρμανσης κατά την διενέργεια των βουλευτικών εκλογών.(Ιανουάριος 2015)» - Διάθεση πίστωσης.

Θέμα 11:
Έγκριση πραγματοποίησης Ημερίδας Τουρισμού και δαπάνης αυτής.

Θέμα 12:
Συγκρότηση Οργανωτικών Επιτροπών: Α) για τη δημιουργία θεματικού Χριστουγεννιάτικου πάρκου. Β) για την διοργάνωση καρναβαλιών των Τ.Κ. Κλεισούρας, Κορησού, Μαυροχωρίου, Τοιχιού και Λιθιάς. Γ) για τη διοργάνωση «Ραγκουτσαριών 2016» της Δ.Κ. Καστοριάς

Θέμα 13:
Έγκριση μετάβασης Αντιδημάρχου κ. Λ. Παπαδημητρίου στην Αθήνα, για εκτέλεση υπηρεσίας.

Θέμα 14:
Έγκριση Επιχορήγησης Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Καστοριάς «ΑΡΜΟΝΙΑ»

Θέμα 15:
Έγκριση επιχορήγησης του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Μελά.

Θέμα 16:
Λήψη Κανονιστικής απόφασης για τον καθορισμό κοινόχρηστων χώρων για την οργάνωση και τον έλεγχο της υπαίθριας διαφήμισης στον Δήμο Καστοριάς

θέμα 17:
Λήψη Κανονιστικής απόφασης για τη διαμόρφωση κόμβου Εισόδου επέκτασης Φουντουκλη.

Θέμα 18:
Λήψη Κανονιστικής απόφασης για εγκατάσταση κατακόρυφων μέσων σήμανσης για ρύθμιση κυκλοφορίας σε Δημοτικές οδούς της Τ.Κ. Καλοχωρίου. 

Θέμα 19:
Λήψη μέτρων προστασίας (κοπή ή μη) 31 λευκαδιών στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Πολυκάρπης. (Σχετ. Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) 

Θέμα 20:
Λήψη μέτρων προστασίας (κοπή ή μη) δένδρων στην Δ. Κ. Καστοριάς. 

Θέμα 21:
Έγκριση ή μη παραχώρησης δικαιώματος χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην οδό Βαν Φλιτ στην Καστοριά. 

Θέμα 22:
Λήψη απόφασης για παράταση υλοτομίας δημοτικού δάσους Κλεισούρας. 

Θέμα 23:
Αποδοχή αίτησης σπουδαστών ΤΕΙ για πρακτική άσκηση στο Δήμο Καστοριάς. 

Θέμα 24:
Έγκριση μεταβίβασης – έκδοσης παραγωγικής άδειας λαϊκών αγορών. 

Θέμα 25:
Λήψη απόφασης για την εκμίσθωση αγροτεμαχίων στην Τ.Κ. Ομορφοκκλησιάς και στον οικισμό Φωτεινής της Τ.Κ. Μεταμόρφωσης


Θέμα 26:
Λήψη απόφασης επί αιτήματος του κ. Καραγιάννη για τη σύνταξη συμβολαίου αγοραπωλησίας δημοτικού οικοπέδου στην Κλεισούρα Καστοριάς και εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή του. 

Θέμα 27:
Λήψη απόφασης για εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή συμβολαίου ανταλλαγής οικοπέδων στη Δ.Κ Μανιάκων. 

Θέμα 28:
Έγκριση διάθεσης πιστώσεων. 

Θέμα 29:
Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για τη συντήρηση και επισκευή οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου 

Θέμα 30:
Έγκριση μετάθεσης χρόνου παράδοσης της «Προμήθειας εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων και Τμημάτων Ειδικής Αγωγής Δήμου Καστοριάς»



Θέμα31:
Τρόπος εκτέλεσης έργων. 

Θέμα 32:
Λήψη απόφασης επί της ένστασης της εταιρείας «ΣΜΕΡΝΟΣ & ΣΙΑ ΕΤΕ» με τον διακριτικό τίτλο «ΕΩΣ ΕΤΕ» κατά της σύνταξης του 3ου Α.Π.Ε. (Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών) του έργου: «Αγωγός μεταφοράς ακάθαρτων υδάτων Μεσοποταμίας». 

Θέμα 33:
Αποδοχή ή μη του χαρακτηρισμού διαπιστωθέντων ελαττωμάτων του έργου: «Αναβάθμιση-βελτίωση οδικού δικτύου τμήματος περιοχής Φουντουκλή» 

Θέμα 34:
Ορισμός μελών επιτροπών προσωρινής –οριστικής παραλαβής έργων.

Θέμα 35:
Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργου.



 (Στην είσηγηση του θέματος 35 έχουμε παραλείψει ορισμένες σελίδες λόγω του όγκου της πληροφορίας. Αν επιθυμεί κάποιος να αναφερθεί σε αυτό το θέμα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για να έχει πρόσβαση σε όλη την εισήγηση)

Θέμα 36:
Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής της «Προμήθειας εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων και Τμημάτων Ειδικής Αγωγής Δήμου Καστοριάς (ΠΑΚΕΤΑ: Α, Δ, ΣΤ, ΙΓ, Ζ, Θ, Ε, ΙΕ.) 

Θέμα 37:
Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου: «Συντήρηση αγροτικών οδών Δημοτικών Ενοτήτων Αγ. Αναργύρων Κλεισούρας» 

Θέμα 38:
Έγκριση 2ης παράτασης εκτέλεσης εργασιών του έργου: «Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμού Κολοκυνθούς και σύνδεση με σταθμό τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων ΔΕΥΑΚ (αντλιοστάσιο Μανιάκων)» 

Θέμα 39:
Έγκριση 3ης παράτασης εκτέλεσης εργασιών του έργου: «Αγωγός μεταφοράς ακάθαρτων υδάτων Μεσοποταμίας» 

Θέμα 40:
Έγκριση 1ης παράτασης εκτέλεσης εργασιών του έργου: «Ανακατασκευή παιδικών χαρών Δ.Ε. Καστοριάς». 

Θέμα 41:
Εκ νέου λήψη απόφασης για παραχώρηση Σχολικού κτιρίου στο Κέντρο Ενημέρωσης και Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» 























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου