Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Ο Πελετίδης μειώνει κατά 50% και τα τιμολόγια του νερού

Αυτά που κάνει ο δήμαρχος Πατρέων είναι έμπνευση για όλη την Ελλάδα, άσχετα από το ιδεολογικό και κυρίως κομματικό υπόβαθρο του καθενός...

«Όμορφη πόλη είναι αυτή που δεν έχει ανέργους, φτώχεια, παιδιά στην εξάρτηση»
Ο Πελετίδης μειώνει κατά 50% και τα τιμολόγια του νερού

Άλλη μια απόφαση προς όφελος των λαικών νοικοκυριών, έλαβε η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά, πως η «Αποκεντρωμένη» Τοπική (Αυτο)Διοίκηση μπορεί να είναι στην υπηρεσία της προάσπισης των λαϊκών συμφερόντων και να παίρνει – στο βαθμό που της το επιτρέπει το Κεντρικό κράτος – μέτρα που να ανακουφίζουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Αλλωστε έχει αποδειχτεί αρκετές φορές πως με την πετσοκομένη κρατική χρηματοδότηση που έχουν οι δήμοι, οι ουσιαστικές παρεμβάσεις που μπορούν να κάνουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι είναι αρκετά περιορισμένες.
Όμορφη πόλη είναι αυτή που δεν έχει ανέργους, φτώχεια, παιδιά στην εξάρτηση.



Κι όταν μάλιστα πηγαίνουν κι ευθέως κόντρα στις γενικές κατευθύνσεις του κράτους και της εκάστοτε κυβέρνησης, βρίσκονται στο άψε – σβήσε στο εδώλιο ως κατηγορούμενοι για «παράβαση καθήκοντος», όπως έγινε:
Πρσφάτως με την δίωξη του Πελετίδη γιατί αρνήθηκε την «αξιολόγηση» των εργαζομένων στον δήμο, προστατεύοντας ουσιαστικά το δικαίωμά τους στην εργασία και
παλιότερα επειδή δεν διευκόλυνε την εγκληματική προπαγάνδα της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Ο Δήμος Πατρέων αποφάσισε να τριπλασιαστεί (!) ο αριθμός των νοικοκυριών που θα ενταχθούν στο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΠ, φτάνοντας τα 10.000 νοικοκυριά.

Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο – κατά πλειοψηφία – αποφάσισε, στο πλαίσιο της συζήτησης της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΠ για το 2018, να διευρύνει τον αριθμό των οικογενειών που θα ενταχθούν στο μειωμένο τιμολόγιο της Δημοτικής Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πατρών.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και ο δήμος, προσπαθεί με κάθε τρόπο να φτάσει όσο πιο οικονομικό γίνεται στα σπίτια των δημοτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας, εκτός τις 3.675 οικογένειες στις οποίες ήδη εφαρμόζεται το μειωμένο τιμολόγιο, αποφασίστηκε η μείωση του τιμολογίου κατά 40% σε άλλες 10.000 οικογένειες, που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Επίσης, αποφασίστηκε:
Περαιτέρω μείωση 50% στην ενιαία τιμή χρέωσης από 0,40€/κ.μ. σε 0,20€/κ.μ. για το Δήμο Πατρέων και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου (π.χ. σχολεία) ώστε να αντισταθμιστεί η έμμεση επιβάρυνση των πολιτών από την υποχρεωτική επιβολή του τέλους 80% στις καταναλώσεις του νερού.
Μείωση των τελών σύνδεσης επαγγελματικών χώρων κατά 20% και μετατόπισης παροχών ύδρευσης κατά 40%.
Αναπροσαρμογή των δαπανών ελέγχου μετά από αίτηση δημοτών στο συμβολικό ποσό των 5€.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων αλλά κι άλλων δήμων που αυξάνουν κάθε είδους ανταποδοτικών τελών φτωχοποιώντας το λαό, δίνει τη μάχη» για να ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα.

Κι ο Πελετίδης στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ είχε εύστοχα επισημάνει πως:


«Η αλήθεια φωνάζει, μας λέει να ανοίξουμε τα μάτια μας να δούμε ποιος κερδίζει με την πολιτική που εφαρμοζόταν και εφαρμόζεται και ποιος χάνει. Είναι ώρα να διαλέξουμε μετερίζι με ποιους θα είμαστε, με αυτούς που κερδίζουν ή με αυτούς που χάνουν. Με το κεφάλαιο ή με τα λαϊκά στρώματα. […]

Γι’ αυτό 4.000 οικογένειες στην πόλη μας δεν μπορούν να πληρώσουν το νερό και τους απαλλάσσουμε.

Γι’ αυτό φέτος αποφάσισε το Δημοτικό μας Συμβούλιο, πέρα από τις 3.500 που απαλλάσσονται από ανταποδοτικά τέλη, να προχωρήσουμε και στη μείωση κατά 50% των ανταποδοτικών τελών στους 10.000 δικαιούχους του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης.

Δίνουμε αυτή και πολλές άλλες παροχές για να σταθούν όρθιοι, για να μην μπουν στο περιθώριο, όπως θέλουν οι υπηρέτες του κεφαλαίου, αλλά να βγουν στο προσκήνιο και να ανατρέψουν την πολιτική που εφαρμόζεται διαχρονικά.

Δεν μπορεί το 2017 να μοιράζουμε τρόφιμα, συσσίτια, ρούχα. Είναι η απόλυτη ντροπή.

Δεν μπορεί τη στιγμή που πλανήτης μας έχει τη δυνατότητα να θρέψει 8 φορές τον πληθυσμό του, να υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν από πείνα, να ζουν με συσσίτια, δεν είμαστε στην κατοχή.

Είμαστε στην εποχή που η επιστήμη και η τεχνική βρίσκονται στο απόγειό τους, αλλά εξαιτίας της κατοχής του πλούτου από τους λίγους, οδηγούνται οι δημότες μας στην καταστροφή.

Όσοι βγήκαμε από τα σπλάχνα του αγωνιζόμενου για επιβίωση λαού, όσων η καρδιά δεν θέλει το άδικο, έχουμε χρέος να αλλάξουμε, να πετάξουμε από τα κεφάλια μας την κυρίαρχη ιδεολογία που μας έβαλαν με απίστευτη τέχνη απ’ την ημέρα που γεννηθήκαμε και να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας.

Να τιμήσουμε τη λέξη ΑΝΘΡΩΠΟΣ, την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο λαός εκλέγοντάς μας. Να πούμε την αλήθεια, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να έχουν όλοι εργασία, αξιοπρεπείς μισθούς.

Να μη βγουν στο σφυρί τα σπίτια των τσακισμένων νοικοκυριών, παρά τον καταναγκασμό του κράτους. Να μην εμπλακούν οι δήμοι σε διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης από τους μικρούς οφειλέτες, να μην οδηγηθούν λαϊκές οικογένειες στη “σέντρα” της εφορίας για 500€.

Όμορφη πόλη είναι αυτή που δεν έχει ανέργους, φτώχεια, παιδιά στην εξάρτηση.

Το κεφαλαιοκρατικό σύστημα βρίσκεται σε σήψη και παρακμή, δεν θεραπεύεται. Χρειάζεται οι πρωταγωνιστές της ζωής, αυτοί που κτίζουν και λειτουργούν το δήμο μας, να αναλάβουν το κουμάντο της κοινωνίας, καμιά καθυστέρηση, υπάρχει η εμπειρία κι η γνώση, χρειάζεται το αποφασιστικό βήμα και μπορούμε να το κάνουμε».

Πηγή και αναμετάδοση άρθρου από: http://www.rovespieros.gr/peletidis-meionei-50-kaita-timologia-tou-nerou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου