Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Οι εισηγήσεις των θεμάτων του 11ου Δημοτικού Συμβουλίου (22-06-2016)

Ένα από τα άσχημα των ιδιωταγών προγραμμάτων είναι ότι για τα καπρίτσια των εταιρειών που δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους, την πληρώνουν οι χρήστες. (Κατ' αναλογία του ότι για την κακοδιαχείριση των τραπεζικών κεφαλαίων την πληρώνουν οι δανειολήπτες!).

Έτσι η google μάλλον "δεν τα βρήκε" με τον ιδιοκτήτη του προγράμματος προβολής pdf αρχείων που χρησιμοποιούσε μέχρι πρόσφατα και αφήνει τον χρήση να επιλέξει πλέον ένα pdf viewer μόνος του.
Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε διαφορετικά το φαινόμενο να μην είναι διαθέσιμες άμεσα οι προεπισκοπήσεις των εγγράφων μορφής pdf, ενώ και στα forum που υπάρχει σχετική συζήτηση δεν έχουν δοθεί ακόμα σαφής απαντήσεις..

Έτσι όταν πιέσετε πάνω στους τίτλους των εισηγήσεων θα ερωτηθείτε για το ποιο πρόγραμμα θέλετε να χρησιμοποιήσετε ή να επιλέξετε να κατεβάσετε το αρχείο στον υπολογιστή σας ώστε να το ανοίξετε με το δικό σας πρόγραμμα.
Αν θέλετε λοιπόν να δείτε on line από κάποια κινητή συσκευή τα αρχεία σας επιλέξτε το πρόγραμμα "Lumin Pdf" που σας προτείνεται, αν και είναι λίγο αργό στην φόρτωση της προεπισκόπησης, αλλά και αρκετά πρακτικό στην ανάγνωση.

'Οπως κάθε φορά μπορείτε να στέλνετε τις παρατηρήσεις σας στο endimo.kastoria@gmail.com ή να χρησιμοποιήσετε τις φόρμες επικοινωνίας στο blog μας, καθώς και να σχολιάσετε στην ανάλογη ανάρτηση στο Facebook.Τα θέματα του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου είναι τα εξής:1. Ανακοινώσεις – Ενημερώσεις.


2. Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Καστοριάς ως νέο Μέλος στο «Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη» και έγκριση πίστωσης για την κάλυψη της δαπάνης συμμετοχής

3. Επιχειρησιακό Πρόγραμμα – Ψήφιση Σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού Δήμου Καστοριάς 2015-2019.

(3β-Επιχειρησιακό Πρόγραμμα – Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού Δήμου 2015-2019)

4. Έγκριση τροποποίησης Προϋπολογισμού Οικ. έτους 2016 Δήμου Καστοριάς.

5. Έγκριση τροποποίησης προϋπολογισμού οικ. έτους 2016 του Δημοτικού Ωδείου Καστοριάς «Δημήτριος Μπαϊρακτάρης και Σουλτάνα Πετσάλνικου Μπαϊρακτάρη»

6. Έγκριση Απολογισμού οικ. έτους 2015 του Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς.

7. Έγκριση τροποποίησης προϋπολογισμού οικ. έτους 2016 του Ν. Π.. Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς.

8. Έγκριση διάθεσης πιστώσεων

9. Έγκριση Συμφώνου Συνεργασίας του Δήμου Καστοριάς και του Δήμου Πόγραδετς της Αλβανικής Δημοκρατίας – Ορισμός Εκπροσώπων

10. Έγκριση διοργάνωσης εκδηλώσεων με τίτλο «Φεστιβάλ της Αυλής» στο Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και έγκριση δαπάνης αυτών.
(Δεν έχουμε ακόμα εισήγηση)


11. Έγκριση πραγματοποίησης εκδηλώσεων θεσμών περιόδου Ιουνίου – Ιουλίου με τίτλο: «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2016» και έγκριση δαπανών αυτών


12. Έγκριση δαπανών τουριστικής προβολής του Δήμου Καστοριάς


13. Έγκριση Επιχορήγησης Αθλητικού Συλλόγου «ΝΤΑΗΛΑΚΗ» Καστοριάς για διοργάνωση τουρνουά ποδοσφαίρου.

14. Έγκριση επιχορήγησης Πολιτιστικού Συλλόγου Νταηλάκη «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» για πραγματοποίηση τριήμερου παραδοσιακού πανηγυριού.

15. Έγκριση επιχορήγησης Ομίλου Αντισφαίρισης Καστοριάς «ΚΕΛΕΤΡΟΝ» για διοργάνωση τουρνουά τέννις.

16. Έγκριση επιχορήγησης Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δισπηλιού για διοργάνωση ετήσιων εκδηλώσεων με τίτλο: «Λιμναίες Πολιτιστικές Πτυχές 2016»

17. Έγκριση επιχορήγησης της Οργάνωσης Ποντίων Νομού Καστοριάς «Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ» για διοργάνωση εκδηλώσεων.

18. Καθορισμός χρόνου διεξαγωγής εμποροπανηγύρεως στη Δ.Κ. Μεσοποταμίας – Συγκρότηση Επιτροπής Διαχείρισης Εμποροπανηγύρεως.

19. Καθορισμός Τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για τη λειτουργία Εμποροπανηγύρεως στη Δ.Κ. Μεσοποταμίας.

20. Υποβολή αιτήματος προς τη Δ/νση Δασών Καστοριάς για έγκριση υλοτόμησης δημοσίων δασικών εκτάσεων για την κάλυψη αναγκών σε καυσόξυλα των κατοίκων Δενδροχωρίου, Ιεροπηγής, Αγίας Κυριακής, Πτεριάς και Οινόης του Δήμου Καστοριάς.

21. Έγκριση για απευθείας εκμίσθωση και χωρίς δημοπρασία Δημοτικών Δασικών προϊόντων για το 2016 που προβλέπονται στη Διαχειριστική Μελέτη για το Δημοτικό Δάσος Οξυάς, στο Δασικό Συνεταιρισμό Οξυάς.

22. Λήψη γνωμοδοτικής Απόφασης επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ).

23. Τροποποίηση – συμπλήρωση της αριθμ. 186/16 απόφ. Δ.Σ. με θέμα: «Έγκριση μεταβολών σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολ. Έτος 2016-2017» για την ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου.

24. Έκδοση Κανονιστικής απόφασης για απαγόρευση ή μη, στάσης και στάθμευσης Ι.Χ. αυτοκινήτων επί της οδού Γράμμου 230 (είσοδος παιδικού σταθμού) και σήμανση αυτής.

25. Έκδοση Κανονιστικής Απόφασης για εγκατάσταση κατακόρυφων μέσων σήμανσης για ρύθμιση κυκλοφορίας σε δημοτικές οδούς της Τ.Κ. Τσάκωνης.

26. Έκδοση Κανονιστικής Απόφασης για ενίσχυση κατακόρυφης σήμανσης στις εισόδους των πεζοδρόμων Στρ. Αρτη και Ερμού.

27. Έκδοση Κανονιστικής Απόφασης για παραχώρηση ή μη δικαιώματος χρήσης κοινοχρήστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο Ο.Τ. 38Ε στην περιοχή Χλόη. (Αίτηση Χρήστου Γάντσου).

28. Έκδοση Κανονιστικής Απόφασης για παραχώρηση ή μη δικαιώματος χρήσης κοινοχρήστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου 117. (Αίτηση Αλεξίου Νικολάου).

29. Έγκριση παράτασης σύμβασης μίσθωσης ακινήτου (καφενείο στο Τοιχιό) με το Ν. 4257/14.

30. Έγκριση Αιτήματος Δήμου Καστοριάς προς την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) για περιοδική χρήση αυλείου χώρου δημοσίου ακινήτου στην Τ.Κ. Δενδροχωρίου.

31. Τροποποίηση της αριθμ. 19/2016 Απόφασης Δ.Σ. με θέμα: «Συγκρότηση Επιτροπής Κατάρτισης Μητρώων Αρρένων έτους 2016».

32. Έγκριση χορήγησης άδειας λειτουργίας μικτής επιχείρησης παροχής υπηρεσιών / Επιχείρησης Αναψυχής, με δραστηριότητα "Καφετέρια-Μπαρ" / Επιχείρηση Υπηρεσιών Διαδικτύου / Τεχνικών Παιγνίων (Μπιλιάρδα) στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ ΘΩΜΑ Ο.Ε.

33. Έγκριση Πρωτοκόλλου Διαπίστωσης Βλαβών του έργου: «Περίφραξη Παιδικής Χαράς Πάρκου Ολυμπιακής Φλόγας Δ.Ε.

34. Έγκριση Πρωτοκόλλου Διαπίστωσης Βλαβών του έργου: «Κατασκευή Πεζοδρομίου οδού Διοικητηρίου και ηλεκτροφωτισμός ευρύτερης περιοχής».

35. Ορισμός μελών για τη συγκρότηση Επιτροπών Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής Έργων.

36. Έγκριση Πρωτοκόλλων Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής Έργων.

37. Έγκριση 2ου Α.Π.Ε. (Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών) –τακτοποιητικού – του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΚΑΛΟΔΡΟΜΟΥ "ΣΤΑΥΡΟΥ" – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΗΣ KΑΣΤΟΡΙΑΣ».

38. Έγκριση 4ης παράτασης εκτέλεσης εργασιών του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ ΜΠΑΣΑΡΑ».

39. Έγκριση φιλοξενίας του Υπουργού Παιδείας Ελλάδας, του Υφυπουργού Παιδείας Αζερμπαϊτζάν και του Πρύτανη του Κρατικού Οικον. Πανεπιστημίου Αζερμπαϊτζάν, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην πόλη μας για την έναρξη του Διακρατικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών που θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΙ Καστοριάς με θέμα: "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ".
(Δεν έχουμε ακόμα εισήγηση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου