Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Δελτίο Τύπου για τις αλλοθρησκοφοβικές δηλώσεις στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο


Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο μια εισήγηση φαινομενικά ρουτίνας, θέμα του οποίου ήταν η έγκριση 400 € για την φιλοξενία φοιτητών του ΑΠΘ προκειμένου να προβούν σε έρευνες σχετικά με την αναστήλωση κάποιων οθωμανικών μνημείων της Καστοριάς, έγινε αφορμή να αναδειχθούν με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο ότι οι πανανθρώπινες αρχές και τα δικαιώματα τελούν υπό αμφισβήτηση από μεγάλη πλευρά των αιρετών της πόλης μας.

Οι απόψεις που βρήκαν ευκαιρία να εκφράσουν είναι σε μεγάλο βαθμό ξενοφοβικές,μισαλλόδοξες, φασίζουσες, ρατσιστικές, αλλoθρησκοφοβικές, οι οποίες κατά τη γνώμη μας ντροπιάζουν όχι μόνο την Καστοριά, αλλά και πανανθρώπινες κατακτήσεις και ιδανικά.
Το συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο, έγινε αφορμή να αναδειχθούν στερεότυπα που εξαιτίας της εποχής της πληροφόρησης που διάγουμε δεν θα έπρεπε να ακούγονται καν σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου, πόσο μάλλον να υφίστανται ως επιχειρηματολογία από νέους ανθρώπους που θα έπρεπε να έχουν μια πιο κοσμοπολίτικη ιδεολογική, πολιτισμική και πολιτιστική
αντίληψη.

Οι EN.ΔΗΜΟ καταδικάζουν απερίφραστα την απροκάλυπτη εμφάνιση αυτών των φαινομένων και ιδιαίτερα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Πιστεύουμε ότι οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν τους Δημότες μας και κατ ́επέκταση τους κατοίκους του νομού μας στην συντριπτική τους πλειοψηφία.
Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία όπου το προσφυγικό πρόβλημα είναι το υπ ́αριθμ. 1 πρόβλημα της χώρας μας ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ως Δημότες να εκφράσουμε ΑΜΕΣΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας στους δοκιμαζόμενος πρόσφυγες και μετανάστες σε περίπτωση που προσφυγικές ροές περάσουν από το νομό μας, αφού και εμείς και οι γονείς μας νοιώσαμε στο μεδούλι μας την προσφυγιά και τη μετανάστευση.

Οι ΕΝ.ΔΗΜΟ. θα διοργανώσουν εκδήλωση για τα παραπάνω ζητήματα μέσα στο Μάρτιο του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου