Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Οδηγίες για την καταχώρηση προβλημάτων στον χάρτη "Δείξε μας το πρόβλημα"


Για να μπορούμε κι εμείς να έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα των προβλημάτων θα παρακαλούσαμε τους δημότες να στέλνουν πιο ακριβή στοιχεία καταγραφής.

Πρώτα απ'όλα είναι χρήσιμο να μας αναφέρετε την ημερομηνία. Επίσης όταν ένα πρόβλημα λυθεί ή μπεί σε διαδικασία επίλυσης απο τις υπηρεσίες του Δήμου θα θέλαμε να μας ενημερώνετε, ώστε να ενημερώνουμε και τον χάρτη.
Επειδή μερικές φορές η απλή αναφορά μιάς οδού ή μιας περιοχής δεν αρκεί για να βρεθεί το πρόβλημα, σας δίνουμε έναν απλό τρόπο καταγραφής των συντεταγμένων με μεγαλύτερη ακρίβεια:

1. Ανοίξτε στο πρόγραμμα με το οποίο μπαίνετε στο ίντερνετ (chrome,firefox κλπ) τα Google Maps ή το Google Earth για όσους έχουν εγκατεστημενο αυτό το πρόγραμμα.

2. Στην περίπτωση των Google Maps πατήστε το τετραγωνάκι "Earth" κάτω αριστερά για να προβάλετε τον χάρτη σε δορυφορική μορφή. Ζουμάρετε στην περιοχή που σας ενδιαφέρει μέχρι να φαίνονται κάποια στοιχεία που περιγράφουν το πρόβλημα (πχ οδοί, χαρακτηριστικά κτίρια ή γεωλογικοί σχηματισμοί).

3. Πατήστε το πλήκτρο Print Screen στον υπολογιστή σας (Βρίσκεται πάνω απο τα βελάκια και τα πλήκτρα Home,End,Delete κλπ). Με το πάτημα του πλήκτρου Print Screen αποθηκεύεται ένα στιγμιότυπο της οθόνης στην μνήμη του υπολογιστή.

4. Ανοίξτε τη ζωγραφική (βρίσκεται στη κατηγορία "βοηθήματα" του start των Windows7 και προγενέστερων εκδόσεων). Στα Windows8 απλά γράψτε "ζωγραφική" στην αναζήτηση των προγραμμάτων. Όταν ανοίξει η ζωγραφική επιλέξτε "επικόληση" απο τα εργαλεία και η αποθηκευμένη εικόνα θα εμφανιστεί μπροστά σας.

5. Με το πινέλο της ζωγραφικής μαρκάρετε το σημείο που σας ενδιαφέρει και θέλετε να αναφερθείτε. Σώστε την εικόνα με το ζωγραφισμένο σημείο (Αποθήκευση,save) με κατάληξη .jpg.

6. Στείλτε μας την εικόνα .JPG με e-mail στο [endimo.kastoria@gmail.com] γράφοντας επίσης στο e-mail τις πληροφορίες για το πρόβλημα που θέλετε να αναφερθείτε ή την ενημέρωση και την ημερομηνία. Μπορείτε να αναφερθείτε εκτενώς στο πρόβλημα χωρίς περιορισμούς.

Να επισημάνουμε τέλος ότι μπορείτε να αναφέρεστε σε κοινωνικά προβλήματα και όχι απαραίτητα μόνο σε τεχνικά (αν και ο χάρτης προδιαθέτει κυρίως για τεχνικά προβλήματα). Τα κοινωνικά προβλήματα αφορούν ενδεχομένος ολόκληρες περιοχές ή "αόρατες" θεσμικές δομές. Αν έχουμε αξιόλογες περιγραφές τέτοιων προβλημάτων θα προσπαθήσουμε να τις κατηγοριοποιήσουμε και θα τις τις απεικονίσουμε στο χάρτη σε διαφορετικό επίπεδο.

Δείτε τον χάρτη σε πλήρη οθόνη εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου