Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Τα ηχογραφημένα πρακτικά του 5ου Δημοτ. Συμβουλίου (16/04/2019)

Τα ηχογραφημένα πρακτικά του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κάθε πολίτης θα πρέπει να μπορεί να ακούει όλη τη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου και να βγάζει μόνος τα συμπεράσματά του.
Η δημοσίευση των ηχογραφημένων πρακτικών 4 χρόνια τώρα είχε στόχο να διασφαλίσει την διαφάνεια και την αξιοπιστία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μακριά από "δημοσιογραφικές" υπερβολές και έμφαση σε συγκεκριμένα σημεία ή θέματα της συζήτησης.
Παράλληλα θα μείνει στο διαδίκτυο ως ένα διαχρονικό αρχείο με τις συζητήσεις όλης αυτής της δημοτικής θητείας και το σκεπτικό με το οποίο πάρθηκαν οι αποφάσεις μας, σε τι συμφωνήσαμε και τι διαφωνήσαμε.
Ελπίζουμε οι νέες δημοτικές αρχές να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα και να θεσμοθετήσουν επίσημα την δημοσίευση των ηχογραφημένων ή ακόμα καλύτερα των βιντεοσκοπημένων συζητήσεων των Δημοτικών Συμβουλίων και την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών, ακόμα και την live μετάδοση και συμμετοχή on-the fly των δημοτών σε μια πολιτική περισσότερο κοντά στη συμμετοχική δημοκρατία.
Το θέμα που μονοπώλησε σε αυτό το ΔΣ, ήταν η προγραμματική με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.
Μπορείτε να ακούσετε την συζήτηση μετά το 33' (για καλύτερο προσανατολισμό υπάρχει ένα μικρό tag με σχόλιο κάτω από το ηχογράφημα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου