Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

[ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε φορητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα και tablet) ενδέχεται να υπάρχει μια καθυστέρηση περίπου 10" έως ότου εμφανιστεί η φόρμα συλλογής υπογραφών στο τέλος αυτού του άρθρου και στην πλευρική στήλη εργαλείων στο blog των ΕΝ.ΔΗΜΟ.

Εάν δεν βλέπετε την φόρμα όπου υπογράφετε περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να εμφανιστεί
]


Στα οκτώ χρόνια μνημονίων στην Ελλάδα που επέφεραν υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων, με την σκανδαλώδη ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών τραπεζών οι οποίες τις κρατικές ενισχύσεις τις μετέτρεψαν σε δημόσιο χρέος και το φόρτωσαν στο λαό ενώ ταυτόχρονα μια σειρά από φόρους και χαράτσια επιβλήθηκαν στα φτωχά λαϊκά στρώματα, με στόχο την πληρωμή των δόσεων του δημόσιου χρέους, ο νόμος για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς (Ν.4472/2017) έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα κατά του ανθρώπινου δικαιώματος στη στέγη και την ιδιοκτησία.
Γενικότερα με μια σειρά από μνημονιακές διατάξεις και νόμους όχι μόνο αφήνουν απροστάτευτα τα σπίτια μας απέναντι στις τράπεζες, τα
funds και το κράτος (εφορία και ταμεία για χρέη πάνω από 500€) αλλά με την καθιέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών καθιστούν τη λαϊκή περιουσία εύκολη λεία στις διαθέσεις των αρπακτικών και θεωρούν ιδιώνυμο αδίκημα που διώκει αυτεπάγγελτα τη δράση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.
Έχει ενδιαφέρον το πως θέλουν να μας
περάσουν τους πλειστηριασμούς ως ένα μέσο δικαιοσύνης που προσπαθεί να φωτογραφήσει τους λεγόμενους “στρατηγικούς κακοπληρωτές”. Αυτούς δηλαδή που θεωρούν ότι δεν πληρώνουν τα δάνεια τους όχι επειδή δεν έχουν χρήματα, αλλά επειδή επιλέγουν να μην είναι συνεπείς στην αποπληρωμή τους. Σημειώνεται ότι Στρατηγικοί κακοπληρωτές είναι περίπου οι μισοί από τους οφειλέτες των κόκκινων στεγαστικών δανείων.

Στην πράξη όμως όχι απλώς κινδυνεύει ακόμα και η πρώτη κατοικία που ακόμα και η προστασία της προϋποθέτει να χάσουν οι οφειλέτες κάθε άλλο περιουσιακό στοιχείο ώστε να σώσουν το σπίτι τους, αλλά και κάθε δράση ενάντια στους πλειστηριασμούς παρακάμπτεται με το μέτρο του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, ο οποίος είναι μια διευκόλυνση για την συμπερίληψη των ακινήτων στις τράπεζες και κατ’ επέκταση στους αγοραστές και ξένα funds, ενώ είδη έχει στηθεί το
PublicRealEstate.gr που λειτουργεί σαν βιτρίνα πωλήσεων των κατασχεθέντων ακινήτων και το e-auction που είναι ο συγκεντρωτικός κατάλογος όλου του Ελληνικού ξεπουλήματος.

Κι όμως τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών,ήδη γίνονται θύματα βίας, ξεσκεπάζοντας παράλληλα όλο αυτό το παραμύθι περί “στρατηγικών κακοπληρωτών (δείτε χαρακτηριστικά το πρόσφατο παράδειγμα
εδώ)
Οι ΕΝ.ΔΗΜΟ. νιώθοντας την ανάγκη να δράσουν κατά της αδικίας αυτής, επιθυμούν να συνδεθούν με τα κινήματα αυτά και να υιοθετήσουν τα βασικά τους προτάγματα που είναι τα εξής:
  • Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία
  • Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και κατασχέσεις
  • Όχι στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος

Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε υπογραφές όσων τάσσονται κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά δηλώνοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και τα e-mail σας θα ενέχουν θέσεις υπογραφής σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία αναγνώρισης. Οι υπογραφές αυτές θα σταλούν στη πανελλήνια πλατφόρμα των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών και τελικοί αποδέκτες θα είναι η κυβέρνηση και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο από το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Για όσους δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά μέσα, όποιοι επιθυμούν μπορούν να μαζεύουν τις υπογραφές σε κοινό χαρτί και να μας τις στείλουν σκαναρισμένες στο
endimo.kastoria@gmail.com ή να επικοινωνήσουν μαζί μας σε αυτό το e-mail ώστε να μας τις παραδώσουν κατόπιν προσωπικής συνάντησης σε φυσική μορφή (χαρτί).
Το έγγραφο συλλογής υπογραφών μπορείτε να το κατεβάσετε και να το εκτυπώσετε από
εδώ (μορφή Adobe Reader (.pdf)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου