Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Εισηγήσεις των Θεμάτων του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου (Τετάρτη 16-3-2016)


Το Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης (16-3-2016), είναι ένα συμβούλιο με θέματα που έχουν πλούσιες σε πληροφορία εισηγήσεις. Σκιαγραφούν σε μεγάλο βαθμό τον προγραμματισμό του δήμου για το επόμενο έτος. Υπογράφονται σημαντικές συμβάσεις και μπαίνουν όροι τους οποίους πιστεύουμε ότι θα πρέπει να γνωρίζει ο κάθε δημότης.

Όπως κάθε φορά πρίν το δημοτικό συμβούλιο, δημοσιεύουμε τις πληροφορίες αυτές,ώστε να συμβάλετε κι εσείς με τις παρατηρήσεις σας στην διαμόρφωση της πολιτικής μας. Επίσης μπορείτε να έχετε μια πιο καθαρή εικόνα για το τι ακριβώς συζητιέται στο συμβούλιο και να μπορείτε να εξάγετε ασφαλή συμπεράσματα, χωρίς τα απαξιωτικά σχόλια και τους προκλητικούς τίτλους που σκόπιμα χρησιμοποιούν ορισμένα τοπικά ΜΜΕ.

Πιέστε απλά πάνω στο τίτλο του κάθε θέματος για να διαβάσετε την αντίστοιχη εισήγηση.

Μπορείτε να μας αποστείλετε τις παρατηρήσεις σας στο endimo.kastoria@gmail.com ή να γράψετε το μήνυμά σας στην ειδική φόρμα επικοινωνίας στη δεξιά μπάρα του blog των ΕΝ.ΔΗΜΟ. ή ακόμα κάτω απο την ανάρτηση του συγκεκριμένου θέματος στο blog των ΕΝ.ΔΗΜΟ. είτε στην σελίδα μας στο facebook σαν δημόσιο σχόλιο κάτω απο την σχετική ανάρτηση.  



Θέματα

1. Ανακοινώσεις – Ενημερώσεις.

2. Συμπλήρωση της αριθμ. 34/16 απόφασης Δ.Σ. με θέμα: «Ίδρυση Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Καστοριάς και έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας του».

3. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος εκτελεστέων έργων 2016

4. Τροποποίηση Προϋπολογισμού οικ. Έτους 2016 Δήμου Καστοριάς

5. Έγκριση ετήσιας Έκθεσης Πεπραγμένων έτους 2015 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

6. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Δήμου Καστοριάς με ΔΕΥΑΚ για την υποβολή πρότασης στο Σ.Ε.Σ. και την εκτέλεση του έργου: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ»

7. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Δήμου Καστοριάς με ΔΕΥΑΚ για την υποβολή πρότασης στο Σ.Ε.Σ. και την εκτέλεση του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ».

8. Έγκριση προσχώρησης στους όρους και συμφωνίες της από 31-12-2015 σύμβασης δεσμευμένου λογαριασμού (escrow account), στο πλαίσιο των Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων του Πράσινου Ταμείου «Συνεχιζόμενα προς χρηματοδότηση έργα στο έτος 2015 – ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ» και «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 2014 ΣΕ 50 ΔΗΜΟΥΣ» του Πράσινου Ταμείου.

9.Έγκριση προσχώρησης στους όρους και συμφωνίες της σύμβασης δεσμευμένου λογαριασμού (escrow account), στο πλαίσιο των Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων του Πράσινου Ταμείου ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2012-2015» (σύμφωνα με την παράταση του συμβατικού χρόνου του).

10. Αποδοχή Χρηματοδότησης του έργου: «Εξοπλισμός βελτιστοποίηση αποκομιδής απορριμμάτων στο Δήμο Καστοριάς με τη μέθοδο υπογειοποίησης», συνολικής δαπάνης 210.000,00€ στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση Πόλεων 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου – Αποδοχή Ορων απόφασης ένταξης.

11.Υποβολή Προτάσεων στο Π.Δ.Ε. (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας.

12. Υποβολή Προτάσεων στο Ε.Π. (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα) Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας.

13. Έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης – Στοχοθεσίας Δήμου Καστοριάς έτους 2016.

14. Έγκριση γενόμενης μετάβασης Δήμαρχου στην Αθήνα για εκτέλεση υπηρεσίας.

15.Έγκριση μετάβασης Δημάρχου και Αντιδημάρχου Δ. Πετρόπουλου στην Διεθνή Έκθεση Γούνας της Αθήνας.

16. Έγκριση ετησίου Σχεδίου Δράσης 2016 της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καστοριάς, «ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ».

17. Έγκριση 1ης Τροποποίησης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2016 της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καστοριάς «ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ».

18. Έγκριση 1ης Τροποποίησης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2016 του Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ».

19. Έγκριση 1ης Τροποποίησης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2016 της μονομετοχικής «ΜΑΚΕΔΝΟΣ Α.Ε.».

20. Έγκριση διάθεσης πιστώσεων.

21. Έγκριση δαπανών για τη σίτιση απόρων δημοτών και την παροχή ειδών διαβίωσης σε άπορες και αναξιοπαθούσες οικογένειες εν όψει των εορτών του ΠΑΣΧΑ 2016.

22. Λήψη κανονιστικής απόφασης για την εγκατάσταση κατακόρυφων μέσων σήμανσης για ρύθμιση κυκλοφορίας σε δημοτικές οδούς της Δ.Κ. Καστοριάς και Τ.Κ. Πενταβρύσου.

23. Λήψη κανονιστικής απόφασης για παραχώρηση ή μη δικαιώματος χρήσης σε κοινόχρηστο χώρο για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην οδό Στρ. Άρτη 11 στην Καστοριά (Σχετ. Αίτηση Χρ. Βεκιάρη)

24. Έγκριση διοργάνωσης και δαπάνης θεατρικής παράστασης του «Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας»

25. Έγκριση διοργάνωσης και δαπάνης Έκθεσης Ζωγραφικής του καταγόμενου από την περιοχή μας Ζωγράφου ΝΙΚΟΥ ΔΡΑΓΟΥΜΗ.

26. Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Καστοριάς στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2016 στη Μόσχα.

27. Αποδοχή παραίτησης και αντικατάσταση μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της μονομετοχικής «ΜΑΚΕΔΝΟΣ Α.Ε.».

28. Έγκριση έκτακτης επιχορήγησης της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής για την χρηματοδότηση του Εργαστηρίου Ρομποτικής του 2ου Γυμνασίου Καστοριάς.

29. Έγκριση προβολής Κοινωνικών Μηνυμάτων στα ΜΜΕ.

30. Ορισμός Υπολόγου Διαχείρισης Τραπεζικών Λογαριασμών Δήμου Καστοριάς.

31. Έγκριση υπογραφής της «Σύμβασης χρήσης του συστήματος ηλεκτρονικής Τραπεζικής» και της «Σύμβασης χορήγησης Πρόσβασης στο Σύστημα Ηλεκτρονικών Πληρωμών e-PPS» με όλες τις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται ο Δήμος Καστοριάς και παροχή εξουσιοδοτήσεων για τη διενέργεια συναλλαγών μέσω των παραπάνω συστημάτων.

32. Τροποποίηση των υπ’ αριθμ. 339/12, 434/12 και 259/14 αποφάσεων Δ.Σ. με θέμα «Ορισμός Υπολόγου έργων».

33. Έγκριση επιχορήγησης του Κοινωφελούς Σωματείου «ΦΙΛΟΙ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ για συνδιοργάνωσα δράσεων στο πλαίσιο του «Σπουδαστηρίου Τοπικής Ιστορίας έτους 2016».

34. Έγκριση επιχορήγησης του Αθλητικού Συλλόγου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» για κάλυψη δαπανών μετάβασης της ομάδας στην Κέρκυρα λόγω διεξαγωγής αγώνα.

35. Κατάργηση της 484/15 προγενέστερης Απόφασης Δ.Σ και λήψη νέας για επιχορήγησης αθλητικού σωματείου αντισφαίρισης Καστοριάς «ΤΟ ΚΕΛΕΤΡΟΝ» για διοργάνωση τουρνουά τένις.

36. Λήψη απόφασης για μείωση ή μη του μισθώματος περιπτέρου του Ράππου Χρήστου.

37. Έγκριση ανανέωσης Παραγωγικών Αδειών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

38. Λήψη απόφασης για απευθείας ανάθεση εργασιών «Συντήρησης και Επισκευής οχημάτων και μηχανημάτων Δήμου Καστοριάς, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

39. Έγκριση μετάθεσης χρόνου παράδοσης της προμήθειας με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ».

40. Αποδοχή αίτησης σπουδάστριας ΤΕΙ για πρακτική άσκηση στο Δήμο Καστοριάς.

41. Ορισμός μελών Επιτροπών Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής Έργων.

42. Έγκριση Πρωτοκόλλων Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής Έργων.

43. Έγκριση 1ης παράτασης εκτέλεσης εργασιών του έργου: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ 2ου ΒΡΕΦΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ».

44. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. (Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών) του έργου: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΔΡΑΚΟΥ»

45. Έγκριση 3ης παράτασης εκτέλεσης εργασιών του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ –ΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ ΜΠΑΣΑΡΑ»










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου