Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Η κρυφή φήμη των ΕΝ.ΔΗΜΟ.

Με αφορμή την σημερινή παρουσίαση του βιβλίου των Γιώργου Κολέμπα και Γιάννη Μπίλλα και δυο χρόνια περίπου αφούτου άρχισε να συγκροτείται αυτή η ομάδα στη Καστοριά, είναι καιρός να μάθουμε πόσο ακτινοβόλησε αυτή η προσπάθεια εκτός του νομού μας και που βρήκε υποστηρικτές.
Προκειμένου να βρεί κανείς κάτι που αφορά τους ΕΝ.ΔΗΜΟ. ο πιο απλός τρόπος είναι να θέσει ερώτημα σε κάποια μηχανή ιντερνετικής αναζήτησης, όπως η Google.
Παλιότερα ήθελε κάποιο κόπο προκειμένου να μας βρεί κανείς, αφού οι αναρτήσεις και η παρουσία μας στο διαδίκτυο ήταν ακόμα τότε περιορισμένη.
Ακόμα κι εμείς, ανακαλύψαμε πολύ αργότερα, ότι κάποιοι εκτός του νομού μας, βρήκαν την προσπάθειά μας ενδιαφέρουσα.

Ένας δικτυακός τόπος που μας προσέγγισε, ήταν το site "Δημοτοπία", το οποίο κατέγραφε όλες τις κινήσεις που στις ιδρυτικές αρχές τους, συμπεριλαμβάνονταν τάσεις άμεσης ή συμμετοχικής δημοκρατίας. Φυσικά αργότερα γίναμε μέλος του δικτύου αυτού και σήμερα, παραμένει ένας τόπος ανταλλαγής απόψεων και ανάπτυξης αυτής της αμμεσοδημοκρατικής  φιλοσοφίας.

Τυχαία μας ανακάλυψε όμως και ο Γιώργος Κολέμπας, ο οποίος εκείνη την εποχή διατηρούσε ένα site με τίτλο "Τοπικοποίηση" (Πλέον το domain -www.topikopoiisi.com- είναι αδέσμευτο και πρός πώληση). Ο κ. Κολέμπας έκανε μια εκτενή παρουσίαση στην ομάδα μας, παρμένη προφανώς απο τον έταιρο ιστοχώρο "Δημοτοπία". Σήμερα η "Τοπικοποίηση" έγινε ένα απλό blog, στο οποίο όμως η αναζήτηση  με τον όρο "εν δημο" παρουσιάζει ένα μέρος της αναφοράς του, παραπέμπει όμως στο site που δεν είναι πιά σε λειτουργία.

Μερικές φορές πάλι διαφημίσαμε εμείς την Καστοριά, μέσα απο πράξεις αλληλεγγύης. Πέρα απο την έμπρακτη υποστήριξη στους δρόμους και τα συμβούλια (Διάσπαση της ΔΕΗ, ανεμογεννητριες, ανθρωπιστική βοήθεια κλπ), είμασταν, για πιο περίεργους λόγους το επίκεντρο, όπως την φορά που αποφασίσαμε να συμβάλουμε στη χρηματοδότηση ενός ντοκυμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου με τίτλο "Φασισμός Α.Ε." 


Σήμερα (2 Δεκ) στις 18:30 στο Δημαρχείο, ο Γιώργος Κολέμπας και ο Γιάννης Μπίλλας θα είναι κοντά μας στη Καστοριά, με πρωτοβουλία του μετώπου που δημιουργεί η Λαϊκή Ενότητα.
Σας περιμένουμε όλους εκεί.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου