Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Οι εισηγήσεις του 11ου Δημ.Συμβ. (16-07-2019)

Το πλάτεμα της δημοκρατίας είναι μια υπόθεση του κάθε πολίτη. Οι πληροφορίες με τις οποίες αποφασίζουν οι εκπρόσωποί σας στο δημοτικό συμβούλιο είναι διαθέσιμες σε όλους τους πολίτες, ώστε να τους κατευθύνετε με τις παρατηρήσεις σας και την κριτική σας στις καλύτερες δυνατές αποφάσεις.
Τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου τις περισσότερες φορές επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας και την καθημερινότητά μας.
Μπορείτε να μας στέλνετε τις παρατηρήσεις σας στο endimo.kastoria@gmail.com ή να επικοινωνήσετε κατευθείαν με μήνυμα από τις φόρμες επικοινωνίας στη πλευρική ζώνη εργαλείων του blog των ΕΝ.ΔΗΜΟ.



ΘΕΜΑΤΑ  Πιέστε πάνω στον τίτλο κάθε θέματος ώστε να διαβάσετε την εισήγηση


Α/Α
ΤΙΤΛΟΣ
Ανακοινώσεις – Ενημερώσεις.
Το θέμα κρίνεται έκτακτο, σύμφωνα με το υπ’ αριθ. πρωτ. 27161/04-07-2014έγγραφο του ΥΠ.ΕΣ., το οποίο διευκρινίζει ότι το άρθρο 65 του Ν. 3852/10, δεν τυγχάνει εφαρμογής, όταν πρόκειται για την υποβολή αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού κατά το προηγούμενο της εκτέλεσης τρίμηνο (άρθρο 266 παρ. 9 του Ν. 3852/10).
Το θέμα κρίνεται έκτακτο, προκειμένου οι παραπάνω ενέργειες να ολοκληρωθούν εντός των προθεσμιών που έχουν τεθεί από ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.
Το θέμα κρίνεται έκτακτο, καθώς η εν λόγω αναμόρφωση στοχοθεσίας ακολουθεί την 1η υποχρεωτική αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2019 του Ν.Π., που εγκρίθηκε με προγενέστερη απόφαση Δ.Σ.
Το θέμα κρίνεται έκτακτο, προκειμένου να ενισχυθεί ο κωδικός «Αμοιβές ιατρού εργασίας», σύμφωνα με τις υποδείξεις του Τεχνικού Ασφαλείας.
Το θέμα κρίνεται έκτακτο, λόγω:
- της ανάγκης προώθησης σοβαρών περιστατικών υγείας, που προκαλούνται εξαιτίας των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών της θερινής περιόδου (καρδιολογικά προβλήματα, υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης κλπ), απευθείας από το Κοινωνικό Ιατρείο και το Επιδημιολογικό Κέντρο του Δήμου μας, στην Α΄ Προπαθολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.
- της ανάγκης λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου και του Επιδημιολογικού Κέντρου, ως χώρος υποδοχής και φιλοξενίας πολιτών, για την αντιμετώπιση του καύσωνα.

Το θέμα κρίνεται κατεπείγον δεδομένου ότι:
Το ΥΠ.ΕΣ. ξεκίνησε ήδη πιλοτικά τη συνεργασία, με 15 φορείς, για την λειτουργία του εν λόγω Π.Σ.(Πληροφοριακού Συστήματος) και σε περίπτωση μη έγκαιρης ανταπόκρισής μας, ελλοχεύει κίνδυνος λύσης της εν λόγω συνεργασίας (Μνημονίου Συνεργασίας) και της μη παροχής του Π.Σ. ΙΡΙΔΑ στο Δήμο. Σε αυτή την κατάσταση είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί ο Δήμος (εάν δεν ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του Π.Σ.) αφού η νέα δημοτική αρχή με την ανάληψη των καθηκόντων της θα πρέπει να θέσει σε πρώτη προτεραιότητα άλλα θέματα, -όπως κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος – Προϋπολογισμού έτους 2020, 4ετής Στρατηγικός - Επιχειρησιακός Σχεδιασμός, Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης, ωρίμανση προτάσεων για υποβολή σε χρηματοδοτικά προγράμματα (π.χ έργων – δράσεων ΕΣΣΒΑΑ ή άλλων προσκλήσεων ΕΣΠΑ, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ κλπ), τυχόν αναδιάρθρωση δομών, νέοι ΟΕΥ, προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων ευθύνης κλπ- και η λειτουργία του Π.Σ. ΙΡΙΔΑ να τεθεί σε δεύτερη μοίρα.

Το θέμα κρίνεται έκτακτο, εν αναμονή έκδοσης απόφασης από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης.
Το θέμα κρίνεται κατεπείγον, λόγω της ανάγκης να αποβληθούν το συντομότερο δυνατόν όσοι αυτογνωμόνως και αυθαιρέτως καταλαμβάνουν δημοτικό ακίνητο (τμήμα δημοτικής αγροτικής οδού στο Αγρόκτημα Φωτεινής) και να ληφθεί σχετική απόφαση.
Το θέμα κρίνεται κατεπείγον καθώς ο χώρος που θα τοποθετηθούν οι θύρες της εν λόγω προμήθειας δεν είχε την απαραίτητη ετοιμότητα και ο προτεινόμενος χρόνος παράτασης προσδιορίζεται εντός του Ιουνίου.
Το θέμα κρίνεται έκτακτο, προκειμένου να αποφευχθεί η αυτοδίκαιη παραλαβή έργων με πειθαρχικές συνέπειες για τα εμπλεκόμενα όργανα.
Το θέμα κρίνεται έκτακτο, προκειμένου να επιτευχθεί η εντός του συμβατικού χρόνου περαίωση του έργου και να εξασφαλισθεί η ομαλή και απρόσκοπτη συνέχισή της διοικητικής ολοκλήρωσής του.

Το θέμα κρίνεται έκτακτο για την άρτια και έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου στο συμβατικό χρόνο περαίωσης (αξιοποίηση των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών της τρέχουσας περιόδου) την αποφυγή χορήγησης παρατάσεων και την τροποποίηση στη συνέχεια του προϋπολογισμού.

Το θέμα κρίνεται έκτακτο προκειμένου να εξασφαλισθεί η ομαλή συνέχιση και ολοκλήρωση των εργασιών του έργου, ύστερα από εμπρόθεσμο αίτημα του αναδόχου λόγω κακών καιρικών συνθηκών και συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου