Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ηλεκτρονική Διαβούλευση για το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 4/12/2014


Είναι η δεύτερη ηλεκτρονική διαβούλευση που διεξάγουν οι ΕΝ.ΔΗΜΟ.
Δυστυχώς στην προηγούμενη διαβούλευση για τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου είχαμε μηδενική συμμετοχή, αν και προβλήθηκε επαρκώς. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό είναι απλά απο διστακτικότητα ή απο παντελή αδιαφορία και μεταφορά ευθύνης στους αιρετούς, που οι δημότες μάλλον τους ψηφίζουν για να έχουν έπειτα κάπου να κατευθύνουν τα παράπονά τους και να αποποιούνται έτσι των ατομικών τους ευθυνών. Πάντα όμως πρέπει να θυμόμαστε ότι όταν λέμε "Δήμος" εννοούμε όλο αυτό το σύνολο των ανθρώπων που συμμετέχουν σε κοινά προβλήματα και καλούνται να βρούν λύσεις σε αυτά.

Κανένας αιρετός ή δημοτικός υπάλληλος δεν είναι αυθεντία που να μπορεί να βρίσκει λύση στο κάθε πρόβλημα, πόσο μάλλον όταν ισοπεδοτικά και ομοιόμορφα νομοθετήματα, βάζουν περιορισμούς στο τι μπορεί να πράξει ο κάθε ο δήμος και όταν παράλληλα τα οικονομικά είναι περιορισμένα.

Η συνεδρίαση της Πέμπτης έχει ακριβως θέμα τα οικονομικά και τον προϋπολογισμό για το 2015. Δημότες με ειδικές γνώσεις μπορούν να βοηθήσουν.

Η εισήγηση είναι ογκοδέστατη και γεμάτη αριθμούς! Θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση τον προυπολογισμό και τους βασικούς πίνακες που μας παρείχαν οι υπηρεσίες του δήμου. Εάν πιστεύει κάποιος ότι χρειάζεται η πλήρη ανάλυση του προϋπολογισμού για να βγούν συμπεράσματα ή να προτείνει κάτι, μπορεί να μας το αναφέρει για να μπούμε στο κόπο να κάνουμε scan όλα τα έγγραφα που συνοδεύουν την εισήγηση.
Επιλέξαμε να δημοσιεύσουμε κάθε "ξεχωριστό" πίνακα της εισήγησης και κάποια τμήματα του αναλυτικού προϋπολογισμού "συμπυκνωμένα" σε 18 σελίδες.

Δείτε και κατεβάστε αυτές τις σελίδες στον υπολογιστή σας πατώντας εδώ.




Γράψτε τα σχόλια σας κάτω απο αυτήν την ανάρτηση ή στο chat room του blog. Επίσης μπορείτε να συμμετάσχετε στο διάλογο που "τρέχει" στο facebοok για όσους είναι εγγεγραμένοι σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο εδώ.


Περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου